Haberler

Zorlu Enerji'den Pakistan'a GES yatırımı24.02.2017

Zorlu Enerji'nin, Pakistan'da kuracağı 200 megavatlık güneş enerjisi santrali için niyet anlaşması imzalandı.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ nin, Pakistan ın Pencap eyaletinde kurmayı planladığı 200 megavatlık güneş enerjisi santrali (GES) için Pencap Eyalet Hükümeti ile niyet anlaşması imzaladığı bildirildi.
Zorlu Enerji'den yapılan açıklamada, Pencap Eyaleti Hükümeti ile Zorlu Holding arasındaki anlaşmanın imza törenine, Başbakan Binali Yıldırım ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in de katıldığı belirtildi.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, yurt dışında yenilenebilir enerji alanında ilk yatırımlarını yaptıkları ülkenin Pakistan olduğunu, şirket olarak güneş enerjisine yaptıkları yatırımlarla büyümekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Zorlu, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız ve Pakistan hükümeti tarafından 3 yıl sonra kabul edilen ilk ve en büyük yenilenebilir enerji başvurusu olan 100 megavatlık güneş enerjisi anlaşmamıza güç verecek bu yeni yatırımımızla, grubumuzun bölgedeki ticari alanını artırarak hedeflediğimiz büyümeye ulaşmayı ve Türkiye nin bölgedeki gücünü artırmayı planlıyoruz."
Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak da Pakistan'ın dost ülke olmasının yanı sıra yenilenebilir enerji yatırımlarında da önemli bir merkez durumunda bulunduğunu belirterek, "Pakistan’da ilk rüzgar enerjisi projesini hayata geçirmiş bir şirket olarak, güneş enerjisinde de referans projelere imza atmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Pencap eyaletinde planladığımız yeni projemizle birlikte Pakistan'daki güneş enerjisi yatırımlarımızın kurulu gücünü 300 megavata ulaştırma hedefindeyiz." ifadesini kullandı.
Zorlu Holding ve Pencap Eyalet Hükümeti arasında ocakta 100 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali kurulması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Söz konusu projenin haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Dunya / Enerji / 24.02.2017

E-Bülten Kayıt

Haber grubumuza üye olmak istiyorsanız aşağıda yer alan formu kullanarak bize e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.